Malalties de la gent gran

Al pas dels anys els cos envelleix i no és tan àgil com quan era més jove. a continuació us presentem un seguit de malalties que afecten especialment a les persones velles (tot i que poden arribar a afectar a tothom):

  1. Un dels símptomes de l’envelliment del cos és l’Alzheimer, una malaltia bastant freqüent en la gent de la tercera edat.
  2. També, a mesura que abançen els anys els ossos es van desgastant i el cansament es fa cada vegada més present.
  3. La demència també es un greu problema que afecta a la gent gran, això els dificulta el fer cosses cuotidianes i habituals en el dia a dia com ara cuinar, rentar-se, etc.
  4. El parkinson també es una malaltia usual en la gent gran, aquesta impedeix tenir un pols fix i dificulta la movilitat de la gent sobretot amb les mans.
  5. A la tercera edat també és freqüent la pèrdua de visió, on el primer símptoma és tenir dificultat per fixar la vista en objectes cercans, normalment, i a partir d’aquí continua fent-se cada vegada més greu. Aquesta pèrdua del sentit visual és un problema que afecta a la majoria de les persones adultes i especialment a les més velles, és per això que una gran part de la gent de certa edat porta ulleres.
  6. La vista no és l’únic sentit que es perd amb l’edat, l’oïda també pateix un desgast molt important (però gràcies als avanços tecnològics es poden solucionar amb l’ús d’un sonetone).
  7. Un altre dels problemes que afecten a la gent major de 65 anys és l’artritis. Aquesta malaltia consisteix en la pèrdua de mobilitat a les articulacions per culpa d’imflamacions molt doloroses. L’artritis és un greu problema que només pot ser tractat per metges o terapeutes i pot arribar a dificultar molt la mobilitat d’una persona.

per acabar, el gràfic següent mostra les dades de la gent gran de Catalunya, tant homes com dones, que han de ser tractats mèdicament. En el gràfic s’hi pot veure que, lògicament i tal com ens esperavem, com més gran és la persona més intervencions mèdiques a de patir per tal d’allargar la seva vida (o com a mínim fer-la més agradable) .

img_7949

Pau Monells i Pau Bernad

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s