ENTREVISTA: A un treballador del casal

El dia que vam visitar el casal també vam fer una entrevista a una dona que treballa allà. A continuació teniu la resposta a les diverses preguntes que li vam plantejar:

 • Hola, Bon dia. Nosaltres sóm uns alumnes de l’escola Sadako i ens agradaria fer-te unes preguntes sobre el casal i la gent que hi acudeix.
 • D’acord, primer de tot, quin és el teu nom ?

Em dic Ester.

 • I per què vas decidir de treballar amb gent gran ?

Jo des de sempre he treballat en aquest àmbit de treball social, de et tinc la formació i he treballat en diverses feines diferents en aquest camp. Així doncs, ara fa un anys, després d’estar un temps fent un monitoratge amb gent de la tercera edat vaig venir a treballar aquíi m’agrada molt, així que de moment m’hi he quedat.

 • La gent que treballa aquí, són voluntaris o cobren ?

Hi ha gent de tot. La majoriavenen a fe tallers i tot i que aguns són de pagament molts dels tallers que es realitzen al casal són fets per voluntaris i entitats com la creu roja, grups com vosaltres disposats a ajudar … Trobo que està molt bé que la gent participi de manera optativa en activitats com aquestes.

 • Quan temps fa que treballes en aquest casal ?

Estic en aquest casal des de fa temps. De fet ho vaig deixar durant un parell d’anys ara ja fa temps i vaig acabar tornant. Però si contessim quan fa que estic aquí sense interrupcions entre mig, des del 2012.

 • Hi ha gent de fora que col·labora amb vosaltres (Com per exemple nosaltres) ?

Si, n’hi ha bastantes: escoles i instituts, també es fan jornades intergeneracionals (aquest trimestre ho ha fet una escola anomenada IES Narcís Montoriol, xerrades de voluntaris, etc…

 • Quines activitats es preparen per als avis del casal ?

Els residents solen demanar quin tipus d’activitats volen i la majoria estan fets per voluntaris, acostumen a ser tallers d’informàtica, de cant, etc…

 • I quins serveis els hi oferiru ?

Principalment els hi oferim acollida i entreteniment. El casal és un lloc d’oci on la gent gran hi va per a reunir-se amb més gent del barri (amb alguns no es coneixien de res i s’han acabat fent amics), venen a fer activitats… Els oferim molts projectes diferents.

 • Creus que els avis, en general, són feliços ? O s’ho passen malament ?

Tot i que tenim alguns problemes d’espai, a vegades, tot la gent que assisteix al casal hi passa una bona estona, al cap i a la fi aquest és l’objectiu de l’entitat. pel que sabem els agrada molt com funciona tot i com els tractem els voluntaris.

 • Hi ha molta gent gran malalta en aquesta entitat ?

Alguns n’hi ha, si, i fins i tot fem certes activitats per a ajudar-los: Hi ha tallers de memòria i molts de preventius (tot i això no fem cap activitat mèdica).

 • A la majoria d’avis els visiten sovint les seves famílies ?

Vaja, aquesta no és una residència d’avis i per tant la majoria de famílies no venen sovint al casal. Tot i això, algunes vegades els acompanyen a fer les activitats (però no és algo gaire freqüent).

 • Es relacionen gaire entre ells (els avis) ?

Si, la veritat és que si… Tots els qui assisteixen al casal mantenen una bona relació entre ells i xerren i riuen molt durant les seves estades a l’entitat.

 • Doncs bé, això és tot, gràcies per contestar-nos aquestes preguntes. Si no tens res més a afegir, aquí acabem la nostra entrevista.

 

Pau Monells i Mireia Lahoz

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s